Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najbardziej tradycyjny i rozgrzewający, po prostu król polskich zup!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 362
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11153
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3889
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1342
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 362
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11153
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3889
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1342
Składniki
Kurczaka umyć i pokroić na części, włożyć do dużego garnka, zalać ok. 3-4 litrami zimnej wody i odstawić na jakieś. 10 minut. W tym czasie obrać, umyć pokroić na cząstki warzywa. Garnek z kurczakiem postawić na małym ogniu. Wrzucić ziarenka ziela angielskiego i warzywa.
Gotować pod przykryciem ale uwaga pokrywka musi delikatnie odstawać. Rosół gotuje się delikatnie a nie powinien wrzeć. Pook.30 minutach należy zebrać (i wyrzucić) z wiechu burzyny. Całość gotuję dalej ok. godziny , mniej więcej w połowie tego czasu doprawiam przyprawą. Rosół podajemy zawsze gorący ! Ja tradycyjnie z makaronem „domowym” Smacznego :)