Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najbardziej tradycyjny i rozgrzewający, po prostu król polskich zup!
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 266
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 889
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7181
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8738
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 266
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 889
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7181
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8738
Składniki
Kurczaka umyć i pokroić na części, włożyć do dużego garnka, zalać ok. 3-4 litrami zimnej wody i odstawić na jakieś. 10 minut. W tym czasie obrać, umyć pokroić na cząstki warzywa. Garnek z kurczakiem postawić na małym ogniu. Wrzucić ziarenka ziela angielskiego i warzywa.
Gotować pod przykryciem ale uwaga pokrywka musi delikatnie odstawać. Rosół gotuje się delikatnie a nie powinien wrzeć. Pook.30 minutach należy zebrać (i wyrzucić) z wiechu burzyny. Całość gotuję dalej ok. godziny , mniej więcej w połowie tego czasu doprawiam przyprawą. Rosół podajemy zawsze gorący ! Ja tradycyjnie z makaronem „domowym” Smacznego :)