Do góry

Zupy Przepis na:

Rosół wieprzowy .

Rosół wieprzowy .

Autor:

Przepisów i artykułów: 2313 Ocena: 14561

Dodano:

Odsłon: 2665

Rosół wieprzowy wspaniale smakuje podany z ziemniakami.

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso umyć włożyć do zimnej wody (7-8 szklanek) zagotować pod przykryciem i zszumować. Następnie zmniejszyć płomień i gotować około jednej godziny. Włoszczyznę umyć i włożyć do rosołu razem z przekrojoną na pół i zrumienioną bez tłuszczu cebulą. Wrzucić przyprawy i gotować powoli dalej około godziny. Rosół podawać z ziemniakami i posypać posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Inah 25 sierpnia 2016 Hmm... W mojej rodzinie od kilkudziesięciu lat krąży anegdota jak moja mama ugotowała rosół z wieprzowiny, oczywiście przypadkowo, bo niekoniecznie znając się na mięsie nie umiała odróżnić wieprzowiny od wołowiny...a sprzedawca zamiast wołowiny podał wieprzowe...
Ale jak widać jest również wersja rosołu wieprzowego...Pozdrawiam, powiem mamie,że bez powodu się z niej śmialiśmy.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń