Do góry

Zupy Przepis na:

Rosół z drobiu.

Rosół z drobiu.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1422 Ocena: 18414

Dodano:

Odsłon: 297

Aromatyczny, smaczny rosół z ćwiartek kurczaka.

Składniki

  • ćwiartki z kurczaka 2 szt.
  • włoszczyzna świeża
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • liść laurowy 2 szt.
  • ziele angielskie 4 szt.
  • makaron 0,5 kg
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Oczyszczone, wymyte ćwiartki z kurczaka zalewamy zimną wodą, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz ziołowy, dodajemy włoszczyznę i gotujemy na wolnym ogniu około 2 godziny.

  2. Pod koniec gotowania jeszcze raz próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy i kończymy gotowanie. W między czasie gotujemy makaron. Ugotowany rosół podajemy na gorąco z makaronem.

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń