Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 3459
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 223
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13352
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2643
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 3459
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 223
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13352
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2643
Składniki
Korpus i żołądki dałam do gara. Warzywa obrałam i też dodałam. Cebulę opaliłam na gazie. Dodałam przyprawy i zieleninę. Zostawiłam kilka gałązek natki pietruszki i lubczyku do posypania na końcu. Całość zalałam wodą i gotowałam 2 godziny. W między czasie zdjęłam łyżką nadmiar wygotowanego tłuszczu. Gotowe! U mnie rosół obowiązkowo podawany jest z lanymi kluskami. Do rosół po wyłączeniu ognia dodałam posiekaną zieleninę. U mnie rosół podaje się z gotowanym mięsem.
Smacznego :)