Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może pora przerobić „stary” rosół „kurzęcy” na coś bardziej zdrowszego? Zauważycie różnicę, nie tylko w samym smaku ale i aromacie.
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 44
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 332
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 30527
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9063
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 772
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 44
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 332
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 30527
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9063
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 772
Składniki
Gicz cielęcą płuczemy, zalewamy wodą (około 3 litrów), dodając pół łyżeczki soli, Liście laurowe, ziele angielskie, lubczyk, opaloną cebulę, zagotowujemy. Gęsinę oczyszczamy wrzucamy do garnka z cielęciną. Zmniejszamy płomień, gotujemy godzinę. Mięso wyjmujemy. Całość przecedzamy. Obrane jarzyny wrzucamy do mięsnego wywaru, gotujemy do ich miękkości. Warzywa wyjmujemy, marchewki kroimy tak, jak lubimy. Rosół doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ulubionym makaronem.