Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może pora przerobić „stary” rosół „kurzęcy” na coś bardziej zdrowszego? Zauważycie różnicę, nie tylko w samym smaku ale i aromacie.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 690
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 460
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 690
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 460
Składniki
Gicz cielęcą płuczemy, zalewamy wodą (około 3 litrów), dodając pół łyżeczki soli, Liście laurowe, ziele angielskie, lubczyk, opaloną cebulę, zagotowujemy. Gęsinę oczyszczamy wrzucamy do garnka z cielęciną. Zmniejszamy płomień, gotujemy godzinę. Mięso wyjmujemy. Całość przecedzamy. Obrane jarzyny wrzucamy do mięsnego wywaru, gotujemy do ich miękkości. Warzywa wyjmujemy, marchewki kroimy tak, jak lubimy. Rosół doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ulubionym makaronem.