Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
garnek, nóż, przykrywka, łyżka,
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 80
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 106
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 639
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 80
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 106
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 639
Składniki
Mięso dokładnie umyć, opłukać , włożyć do garnka , zalać zimną wodą. Gotujemy na średnim ogniu pod przykryciem doprowadzając do wrzenia. Zmniejszamy płomień ognia , zdejmujemy powstałe szumowiny i gotujemy dalej około 60 minut, po tym czasie do wywaru dodajemy obrane warzywa , sól i przyprawy. Gotujemy do miękkości warzyw, po czym miękkie mięso i warzywa wyjmujemy, rosół przecedzamy. W razie potrzeby doprawiamy do smaku według uznania. Marchewkę kroimy w drobną kostkę a pozostałe warzywa możemy wykorzystać do innych potraw. Na talerze rozkładamy ugotowany makaron , nakładamy pokrojonej marchewki oraz posiekaną natkę pietruszki i zalewamy gorącym rosołem. Smacznego
Rosół gotowy do podania.