Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
garnek, nóż, przykrywka, łyżka,
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 495
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2787
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1668
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14509
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 495
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2787
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1668
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14509
Składniki
Mięso dokładnie umyć, opłukać , włożyć do garnka , zalać zimną wodą. Gotujemy na średnim ogniu pod przykryciem doprowadzając do wrzenia. Zmniejszamy płomień ognia , zdejmujemy powstałe szumowiny i gotujemy dalej około 60 minut, po tym czasie do wywaru dodajemy obrane warzywa , sól i przyprawy. Gotujemy do miękkości warzyw, po czym miękkie mięso i warzywa wyjmujemy, rosół przecedzamy. W razie potrzeby doprawiamy do smaku według uznania. Marchewkę kroimy w drobną kostkę a pozostałe warzywa możemy wykorzystać do innych potraw. Na talerze rozkładamy ugotowany makaron , nakładamy pokrojonej marchewki oraz posiekaną natkę pietruszki i zalewamy gorącym rosołem. Smacznego
Rosół gotowy do podania.