Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
garnek, nóż, przykrywka, łyżka,
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6943
Polecam.
Odsłon: 104
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5235
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2321
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6943
Polecam.
Odsłon: 104
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5235
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2321
Składniki
Mięso dokładnie umyć, opłukać , włożyć do garnka , zalać zimną wodą. Gotujemy na średnim ogniu pod przykryciem doprowadzając do wrzenia. Zmniejszamy płomień ognia , zdejmujemy powstałe szumowiny i gotujemy dalej około 60 minut, po tym czasie do wywaru dodajemy obrane warzywa , sól i przyprawy. Gotujemy do miękkości warzyw, po czym miękkie mięso i warzywa wyjmujemy, rosół przecedzamy. W razie potrzeby doprawiamy do smaku według uznania. Marchewkę kroimy w drobną kostkę a pozostałe warzywa możemy wykorzystać do innych potraw. Na talerze rozkładamy ugotowany makaron , nakładamy pokrojonej marchewki oraz posiekaną natkę pietruszki i zalewamy gorącym rosołem. Smacznego
Rosół gotowy do podania.