Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki prosty rosół gotowany w szybkowarze
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3492
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2946
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 171
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 132
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3492
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2946
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 171
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 132
Składniki
Mięso wypłukać i wrzucić do szybkowaru i lekko obgotować aż mięso się "odszumowi", następnie wylać wodę wypłukać mięso. do szybkowaru położyć na dnie warzywa , przykryć mięsem i wrzucić liść laurowy ( 3-4) oraz ziele angielskie ( 5-6) i lekko posolić. Całość zalać woda do wysokości odpowiedniej dla szybkowaru ( mój szybkowar pomieści 7 litrów i taka porcja mięsa i warzyw w zupełności się mieści). Szczelnie zamknąć naczynie i wstawić na większy ogień, jak szybkowar zacznie "gwizdać" zmniejszyć ogień na minimum.
Po około 60 minutach wyłączyć zupę i poczekać aż gwizdek opadnie, następnie otworzyć szybkowar doprawić do smaku sola i pieprzem i zagotować aż przyprawy się rozpuszczą. Gotowe