Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki prosty rosół gotowany w szybkowarze
Polecam.
Odsłon: 135
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 78
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 641
Polecam.
Odsłon: 135
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 78
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 641
Składniki
Mięso wypłukać i wrzucić do szybkowaru i lekko obgotować aż mięso się "odszumowi", następnie wylać wodę wypłukać mięso. do szybkowaru położyć na dnie warzywa , przykryć mięsem i wrzucić liść laurowy ( 3-4) oraz ziele angielskie ( 5-6) i lekko posolić. Całość zalać woda do wysokości odpowiedniej dla szybkowaru ( mój szybkowar pomieści 7 litrów i taka porcja mięsa i warzyw w zupełności się mieści). Szczelnie zamknąć naczynie i wstawić na większy ogień, jak szybkowar zacznie "gwizdać" zmniejszyć ogień na minimum.
Po około 60 minutach wyłączyć zupę i poczekać aż gwizdek opadnie, następnie otworzyć szybkowar doprawić do smaku sola i pieprzem i zagotować aż przyprawy się rozpuszczą. Gotowe