Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pożywna i smakowita zupa, do tego tania i wychodzi jej naprawdę sporo, na drugi dzień chyba jeszcze lepsza :)))) P.S Smak zupy nijak ma się do smaku gołąbków, podobny jest skład, ale zupka sama w sobie jest przepyszna. Zamiast ryżu do zupy możemy dodać również kaszy jęczmiennej.
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26709
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 264
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 43
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26709
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 264
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 43
Składniki
Kapustę dość drobno poszatkować, wrzucić do sporego garnka, zalać wodą, lekko osolić, gotować około 15 minut pod przykryciem. W tym czasie na niewielkiej ilości oleju podsmażyć mięso, dodać do kapusty, na tym samym tłuszczu co wcześniej mięsko podsmażyć drobno posiekaną cebulę (z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, opcjonalnie), również przełożyć do wywaru, podlać wodą, dodać przyprawy, gotować na niewielkim ogniu przez 10 minut. Potem dodać włoszczyznę, gotować 10 minut, następnie dodać koncentrat, zagotować. Mąkę rozprowadzić w 1/4 szklanki zimnej wody, mieszaninę wlać do zupy, zagotować, doprawić finalnie, jeśli zupa jest zbyt gęsta, podlać wodą, zagotować. Podawać z ugotowanym w osolonej wodzie ryżem i siekaną zieleniną. UWAGA: Ryż najlepiej ugotować osobno, zwłaszcza jeśli zupa ma być na dwa dni, ugotowany razem na drugi dzień zamieniłby się w niefajną paćkę. Wg mnie pieczywo nie jest absolutnie potrzebne :) Smacznego!