Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pychota. Od razu robi się cieplej i odczuwa miłe uczucie sytości.
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4872
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20816
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2530
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4872
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20816
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2530
Składniki
Twaróg wędzony rozgnieść porządnie widelcem. Pomieszać z mąką pszenną i jajkiem. Wyrobić ciasto. Podzielić na cztery części i zrobić wałki. Wałki lekko przygnieść, pokroić na kawałki pod skosem. Gotować w osolonej wodzie. Po wypłynięciu wyłowić cedzakiem. W garnku, na oleju rzepakowym zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać czosnek też drobno pokrojony oraz też pokrojoną papryczkę chili bez nasion. Dusić, mieszać kilka minut. Dodać mielone mięso. Pomieszać z warzywami. Dusić na wolnym ogniu i mieszać od czasu do czasu, aż mięso straci surowość. Dodać pomidory z puszki, pastę z papryki i nalać ok. 1,5 l gorącej, przegotowanej wody. Gotować na wolnym ogniu ok. 30 min. Dodać zioła prowansalskie, kolendrę, paprykę wędzoną, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Uwaga, pasta z papryki jest dość słona. Jeszcze gotować kilka minut. Na talerzu ułożyć leniwe wędzone i zalać gorącą zupą. Posypać obficie posiekanym grubym szczypiorem. Smacznego.