Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No niestety, dla niektórych nadszedł czas by takie "zupki" jeść. Klima tu, klima tam...niestety tak to jest...Naturalne sposoby nigdy nie zawodzą. W każdym razie, zupa jest bardzo rozgrzewająca i lekka.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2776
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1305
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 755
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 105
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2776
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1305
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 755
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 105
Składniki
Pierś z kaczki smażymy na suchej patelni. Najpierw od strony skóry (do momentu, kiedy tłuszcz się wytopi), później odwracamy i smażymy kilka minut. Kroimy na plasterki. Tłuszczu nie wylewamy. Na tłuszczu smażymy pokrojoną w kostkę marchewkę i pora, pokrojonego w piórka, wlewamy sos sojowy. Zalewamy wodą (1,2 l), dodajemy liść kaffiru, posiekany czosnek i imbir. Wrzucamy paski grzybów mun i mięso kaczki. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy 10 min. Następnie dodajemy ryż, gotujemy do jego miękkości. Do smaku doprawiamy mieloną kozieradką. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.