Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No niestety, dla niektórych nadszedł czas by takie "zupki" jeść. Klima tu, klima tam...niestety tak to jest...Naturalne sposoby nigdy nie zawodzą. W każdym razie, zupa jest bardzo rozgrzewająca i lekka.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10283
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1162
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11570
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 569
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10283
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1162
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11570
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 569
Składniki
Pierś z kaczki smażymy na suchej patelni. Najpierw od strony skóry (do momentu, kiedy tłuszcz się wytopi), później odwracamy i smażymy kilka minut. Kroimy na plasterki. Tłuszczu nie wylewamy. Na tłuszczu smażymy pokrojoną w kostkę marchewkę i pora, pokrojonego w piórka, wlewamy sos sojowy. Zalewamy wodą (1,2 l), dodajemy liść kaffiru, posiekany czosnek i imbir. Wrzucamy paski grzybów mun i mięso kaczki. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy 10 min. Następnie dodajemy ryż, gotujemy do jego miękkości. Do smaku doprawiamy mieloną kozieradką. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.