Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 376 Ocena: 4806
Dodano: 08.03.2017
Odsłon: 4951
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Soczewicę opłucz i podgotuj w wodzie (wody tyle, żeby tylko przykryła soczewicę) ok.10 minut, aby zmiękła, ale się nie rozpadła.
Równocześnie w innym garnku rozgrzej olej kokosowy, przesmaż na nim przez chwilę przyprawę SAMBAR, następnie dodaj pokrojone odpowiednio ziemniaki, marchew, pietruszkę i cebulę.
Mieszając często podsmaż przez chwilę warzywa z przyprawą. Następnie podduś przez około 15 minut, dodając niecałą łyżkę soli, pomidory wraz z zalewą i wystarczającą ilość wrzącej wody. Gotuj do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Na koniec dodaj podgotowaną soczewicę, mleko kokosowe oraz ewentualnie odrobinę soli do smaku. Podgrzewaj jeszcze przez 3-4 minuty i podawaj – pyszna zupa w indyjskim stylu gotowa.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

alutka50 08 marca 2017Zgłoś do usunięcia
muszę poszukac tej przyprawy5 Kto głosował? | Odpowiedz