Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy wiecie, że w staropolskiej kuchni serwowano na śniadania polewki piwne ? Smakosze tego trunku zapewne wiedzą o istnieniu takich polewek :) Ja odkryłam je dopiero zgłębiając wiedzę kulinarną naszych prapradziadków. Postanowiłam ugotować taką polewkę. W oryginalnych przepisach nie uwzględniono rodzaju używanego do gotowania piwa. Użyłam więc piwa jasnego pełnego. Dodałam też od siebie podsmażonej na oleju rzepakowym cebulki, którą okrasiłam danie i odrobinę świeżo mielonego pieprzu. Podałam polewkę z czosnkową grzanką. Taka polewka znakomicie współgrałaby z grillowaną kiełbasą! Odkryłam nowy smak i polecam go wszystkim :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113085
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 471
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 807
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 603
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113085
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 471
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 807
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 603
Składniki
Z chleba wyciąć skórki.
Miąższ zagotować z piwem z dodatkiem masła, soli i kminku.
Po krótkim gotowaniu przetrzeć wszystko przez sito, dodać cukru i rozcieńczyć wodą.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i zrumienić na oleju.
Faramuszke podawać w bulionówce, okraszoną cebulką, z dodatkiem czosnkowej grzanki.