Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz wigilijny przygotowujemy w/g bardzo starego przepisu mojej prababci, babci, a teraz mamy, dzień lub dwa, prędzej. Jest aromatyczny, rozgrzewający i pikantny, który pijemy do wigilijnych potraw. Można nim również zalewać uszka, pierożki lub jak kto lubi.
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 505
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 607
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5113
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4704
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 943
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8439
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 505
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 607
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5113
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4704
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 943
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8439
Składniki
Do odpowiedniej wielkości garnka wlewamy 5 litrów zimnej wody. Do wody dodajemy wszystkie składniki i odstawiamy w chłodne miejsce na 2-3 dni.
Po tym czasie gotujemy na wolnym ogniu, jak rosół, aby ciecz mrugała. Jak wszystkie warzywa są miękkie, wyciągamy je z wywaru i zalewamy zakwasem buraczanym, dosmaczamy majerankiem, czosnkiem roztartym z solą (lubimy aromat czosnku), octem lub sokiem z cytryny (jeżeli potrzeba), cukrem i pieprzem. Gotujemy jeszcze 5 minut i barszcz wigilijny jest gotowy.