Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa szczawiowa ugotowana na wieprzowym mostku, podana z jajkiem.
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 19
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18521
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7075
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30657
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 19
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18521
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7075
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30657
Składniki
W osolonej wodzie gotujemy wymyte mięso, podczas gotowania zbieramy szumowiny. Gotujemy do miękkości mięsa. Gdy mięso będzie miękkie oddzielamy je od kości, kroimy w kostkę i ponownie wkładamy je do garnka. Dodajemy obraną, pokrojoną marchew, liście laurowe, ziele angielskie, pietruszkę i pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujemy do ich miękkości. W między czasie przebieramy i myjemy szczaw, kroimy w centymetrowe paski i jak ziemniaki będą miękkie dodajemy go do garnka razem z natką pietruszki i koprem. Przyprawiamy zupę do smaku solą i pieprzem ziołowym. Zupę gotujemy aż szczaw będzie w miarę miękki, zabielamy zupę i kończymy gotowanie. Podajemy gorącą z ugotowanym jakiem na twardo.