Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za każdym razem gdy ją próbuję wracają wspomnienia
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 746
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424887
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10672
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336950
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 746
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424887
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10672
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336950
Składniki
Do gotującego się bulionu dodałam pokrojone w kostkę ziemniaki, w drobną kosteczkę marchew i cebulę. Gotowałam całość 30 minut. W między czasie ugotowałam jaja na twardo- 8 minut od zagotowania wody. Jaja włożone do zimnej wody nigdy nie popękają.
Gdy ziemniaki były już miękkie dodałam pokrojony szczaw. Pogotowałam całość dosłownie 3 do 5 minut. Po wyłączeniu ognia, dodałam zahartowaną śmietanę sól i pieprz. Sól wydobędzie kwaskowaty smak szczawiu, a dodana na końcu nie przejdzie do ziemniaków. Jaja pokroiłam wzdłuż na plastry i przyłożyłam je do ścianek naczynia na zupę. Do tego jeszcze dwie chochle zupy z młodymi ziemniakami. Smacznego :)