Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za każdym razem gdy ją próbuję wracają wspomnienia
 
         
         
         
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25930
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3256
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1413
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25930
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3256
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1413
 
         
         
                Składniki
Do gotującego się bulionu dodałam pokrojone w kostkę ziemniaki, w drobną kosteczkę marchew i cebulę. Gotowałam całość 30 minut. W między czasie ugotowałam jaja na twardo- 8 minut od zagotowania wody. Jaja włożone do zimnej wody nigdy nie popękają.
Gdy ziemniaki były już miękkie dodałam pokrojony szczaw. Pogotowałam całość dosłownie 3 do 5 minut. Po wyłączeniu ognia, dodałam zahartowaną śmietanę sól i pieprz. Sól wydobędzie kwaskowaty smak szczawiu, a dodana na końcu nie przejdzie do ziemniaków. Jaja pokroiłam wzdłuż na plastry i przyłożyłam je do ścianek naczynia na zupę. Do tego jeszcze dwie chochle zupy z młodymi ziemniakami. Smacznego :)