Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za każdym razem gdy ją próbuję wracają wspomnienia
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 72
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 72
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
Do gotującego się bulionu dodałam pokrojone w kostkę ziemniaki, w drobną kosteczkę marchew i cebulę. Gotowałam całość 30 minut. W między czasie ugotowałam jaja na twardo- 8 minut od zagotowania wody. Jaja włożone do zimnej wody nigdy nie popękają.
Gdy ziemniaki były już miękkie dodałam pokrojony szczaw. Pogotowałam całość dosłownie 3 do 5 minut. Po wyłączeniu ognia, dodałam zahartowaną śmietanę sól i pieprz. Sól wydobędzie kwaskowaty smak szczawiu, a dodana na końcu nie przejdzie do ziemniaków. Jaja pokroiłam wzdłuż na plastry i przyłożyłam je do ścianek naczynia na zupę. Do tego jeszcze dwie chochle zupy z młodymi ziemniakami. Smacznego :)