Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4504
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 30
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 61
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4504
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 30
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 61
Składniki
Rybę oczyścic, osolic, odstawic na godzinę. Osuszyc ręcznikiem papierowym.
Żaroodporne naczynie wysmarowac masłem, ułożyc na nim szczupaka, wcisnąc w środek sok z całej cytryny, posypac siekaną cebulą, obłożyc kawałkami masła, wlac kilka łyżek wywaru z włoszczyzny, przykryc i piec w niezbyt gorącym piekarniku przez ok. 45 min. Smacznego.