Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I już zupka jest gotowa bardzo fajna kolorowa, zrobiłam ją z fasolki szparagowej ze słoika którą robiłam na zimę https://swojskiejedzonko72.blogspot.com/2019/08/fasolka-szparagowa-w-soiki.html. Zupka wyszła bardzo smaczna a fasola w słoikach wyszła również dobra nie jest ani kwaśna ani śmierdząca jak to mi pisali na stronce tutaj macie dowód że nawet się nie rozwala w czasie gotowania.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1342
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5861
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8843
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18535
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1342
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5861
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8843
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18535
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać dowolny kawałek mięsa oraz marchew pokrojona dowolnie. Gotować do miękkości mięsa. Jak już mięso jest miękkie doprawić ulubioną przyprawą z solą następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz ziela angielskie, liście laurowe i por. Gotować do miękkości ziemniaków.
W czasie gdy zupa z ziemniakami się gotuje przygotować fasolkę szparagową, przelać ją na durszlak można pokroić na mniejsze kawałki. Jak ziemniaki są już miękkie dodać przygotowaną fasolkę i chwilkę ją pogotować na bardzo wolnym ogniu.
Gdy już fasolka jest podgotowana dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki i zagotować. Jeśli ktoś sobie życzy można dodać śmietanę, my chcieliśmy czystą bez śmietany.
Zupa wyszła bardzo smaczna można zajadać ją z chlebem lub bułką kto jak lubi.