Do góry

Zupy Przepis na:

Szparagowa bez śmietany.

Szparagowa bez śmietany.

Autor:

Przepisów i artykułów: 563 Ocena: 3260

Dodano:

Odsłon: 1916

I już zupka jest gotowa bardzo fajna kolorowa, zrobiłam ją z fasolki szparagowej ze słoika którą robiłam na zimę https://swojskiejedzonko72.blogspot.com/2019/08/fasolka-szparagowa-w-soiki.html. Zupka wyszła bardzo smaczna a fasola w słoikach wyszła również dobra nie jest ani kwaśna ani śmierdząca jak to mi pisali na stronce tutaj macie dowód że nawet się nie rozwala w czasie gotowania.

Składniki

  • Dowolny kawałek mięsa (u mnie skrzydełka z brojlera),
  • 1 średnia marchew,
  • 1 łyżka liści pora,
  • 3 ziarenka ziela angielskiego,
  • 2 liście laurowe,
  • 1 słoik litrowy fasolki szparagowej lub świeżej,
  • 6-8 ziemniaków (w zależności od gęstości zupy),
  • 2 łyżki świeżej natki pietruszki.
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Szparagowa bez śmietany.

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać 2 litry wody dodać dowolny kawałek mięsa oraz marchew pokrojona dowolnie. Gotować do miękkości mięsa. Jak już mięso jest miękkie doprawić ulubioną przyprawą z solą następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz ziela angielskie, liście laurowe i por. Gotować do miękkości ziemniaków.

  2. W czasie gdy zupa z ziemniakami się gotuje przygotować fasolkę szparagową, przelać ją na durszlak można pokroić na mniejsze kawałki. Jak ziemniaki są już miękkie dodać przygotowaną fasolkę i chwilkę ją pogotować na bardzo wolnym ogniu.

  3. Gdy już fasolka jest podgotowana dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki i zagotować. Jeśli ktoś sobie życzy można dodać śmietanę, my chcieliśmy czystą bez śmietany.

  4. Zupa wyszła bardzo smaczna można zajadać ją z chlebem lub bułką kto jak lubi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń