Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną i szybką zupę grzybową z podgrzybków mrożonych, do zrobienia zupy użyłem polędwiczek z piersi kurczaka co skróciło czas przygotowania wspaniałej i aromatycznej zupy :-) Polecam serdecznie. Smacznego !!! https://youtu.be/Xuq4VaPL1_I
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2587
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 739
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1535
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14010
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2587
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 739
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1535
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14010
Składniki
Do garnka 5 litrowego nalewamy zimną wodę, do wody wrzucamy umytego fileta z kurczaka, następnie wszystkie warzywa pokrojone w drobną kostkę, dorzucamy listki laurowe i ziele angielskie, całość przykrywamy i gotujemy aż warzywa będą miękkie.
Rozgrzewamy patelnię, wlewamy olej i wrzucamy drobno posiekaną cebulę, następnie grzyby, całość podsmażamy ok 2 minuty i dorzucamy czosnek z majerankiem. Następnie zawartość patelni wrzucamy do gotującej się zupy. Gotujemy jeszcze 20 minut i dorzucamy drobno posiekany koper. Następnie wlewamy śmietanę do miseczki, a do niej kilka łyżek gorącego wywaru i hartujemy śmietanę. Następnie wlewamy ją do garnka. Całość należy zagotować, solimy i pieprzymy do smaku. Zupa jest gotowa !!! Smacznego !!!