Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowana zupa z pulpecikami z powodzeniem zastąpi dwudaniowy obiad. Jest nie tylko bardzo smaczna, ale również bardzo sycąca.
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 19
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 64
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11513
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 183
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 19
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 64
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11513
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 183
Składniki
Warzywa pokrój w kostkę. Do garnka wrzuć tylko ziemniaki i zalej je gorącą wodą, a najlepiej bulionem. Resztę warzyw usmaż na maśle. Dodaj je do ziemniaków. Całość gotuj 5 minut.
Przygotuj pulpety. Mięso połącz z jajkiem, solą, pieprzem i majerankiem. Dodaj też pokrojoną w kostkę i przesmażoną cebulkę. Uformuj kuleczki.
Włóż kulki do wywaru i całość gotuj ok. 15-20 minut.
Przed podaniem udekoruj zupę w talerzach zieleniną.