Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowana zupa z pulpecikami z powodzeniem zastąpi dwudaniowy obiad. Jest nie tylko bardzo smaczna, ale również bardzo sycąca.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8472
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 542
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8472
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 542
Składniki
Warzywa pokrój w kostkę. Do garnka wrzuć tylko ziemniaki i zalej je gorącą wodą, a najlepiej bulionem. Resztę warzyw usmaż na maśle. Dodaj je do ziemniaków. Całość gotuj 5 minut.
Przygotuj pulpety. Mięso połącz z jajkiem, solą, pieprzem i majerankiem. Dodaj też pokrojoną w kostkę i przesmażoną cebulkę. Uformuj kuleczki.
Włóż kulki do wywaru i całość gotuj ok. 15-20 minut.
Przed podaniem udekoruj zupę w talerzach zieleniną.