Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowana zupa z pulpecikami z powodzeniem zastąpi dwudaniowy obiad. Jest nie tylko bardzo smaczna, ale również bardzo sycąca.
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 19
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 523
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5404
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 19
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 523
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5404
Składniki
Warzywa pokrój w kostkę. Do garnka wrzuć tylko ziemniaki i zalej je gorącą wodą, a najlepiej bulionem. Resztę warzyw usmaż na maśle. Dodaj je do ziemniaków. Całość gotuj 5 minut.
Przygotuj pulpety. Mięso połącz z jajkiem, solą, pieprzem i majerankiem. Dodaj też pokrojoną w kostkę i przesmażoną cebulkę. Uformuj kuleczki.
Włóż kulki do wywaru i całość gotuj ok. 15-20 minut.
Przed podaniem udekoruj zupę w talerzach zieleniną.