Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka polskiej kuchni oraz wspomnień z dzieciństwa.Chyba każdy z nas uwielbiał w mlodości tzw."pomidorówkę" w wielu domach podawaną często w poniedziałki jako odmianę po niedzielnym rosole. w natłoku kuchennych eksperymentów i zalewu wielkiej ilości przepisów często zapominamy o tym .że w prostocie siła. Dla mnie to taka prawdziwa, pyszna, domowa zupa. U nas w domu zupę pomidorową podajemy najczęściej z makaronem,czasem z ryżem a z rzadka z ziemniakami.
Sposób przyrządzenia
Mięso płuczemy pod bieżącą chłodną wodą, wkładamy do i zalewamy zimną wodą (ok 2 litrów), solimy i gotujemy na średnim ogniu. W międzyczasie łyżką cedzakową zdejmyjemy z powierzchni wody"szumowiny". Zmniejszyć ogień do minimum i gotować na małym ogniu przez około 45min. Nad osobnym palnikiem opalamy cebulę, az do uzyskania czarnego koloru(doda nam wspaniałego smaku do zupy, 1 cebula na każdy litr wywaru) i odajemy ją wraz czosnkiem do gotującego sie mięsa.w tym momencie dodajemy przyprawy a nastepnie obraną i opłukaną włoszczyznę i gotować przez następne 30 minut.
Na patelni podduszamy pomidory z puszki,dodajemy koncentrat pomidorowy ,cukier i opcjonalnie kilka kropej Worcestershire sosu.Nastepnie zawartość patelni dodajemy do garnka z zupą i gotujemy kolejne 10 min.
Zabielamy śmietaną uprzednio ją hartując lub podajemy z "kleksem" jogurtu naturalnego.
Smacznego !!
Porada
Możemy zmiksować i podawać jako zupę krem.
Kolor zupy możemy regulować poprzez dodanie papryki słodkiej w proszku.
Cukier doskonale podbija smak potraw pomidorowych ,Włosi do nich dodają wiecej cukru niż soli.
Worcestershire sosu nada zupie wytrawną nutę.
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1667
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17454
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 413
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7675
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1667
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17454
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 413
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7675
Składniki
Sposób przyrządzenia Mięso płuczemy pod bieżącą chłodną wodą, wkładamy do i zalewamy zimną wodą (ok 2 litrów), solimy i gotujemy na średnim ogniu. W międzyczasie łyżką cedzakową zdejmyjemy z powierzchni wody"szumowiny". Zmniejszyć ogień do minimum i gotować na małym ogniu przez około 45min. Nad osobnym palnikiem opalamy cebulę, az do uzyskania czarnego koloru(doda nam wspaniałego smaku do zupy, 1 cebula na każdy litr wywaru) i odajemy ją wraz czosnkiem do gotującego sie mięsa.w tym momencie dodajemy przyprawy a nastepnie obraną i opłukaną włoszczyznę i gotować przez następne 30 minut. Na patelni podduszamy pomidory z puszki,dodajemy koncentrat pomidorowy ,cukier i opcjonalnie kilka kropej Worcestershire sosu.Nastepnie zawartość patelni dodajemy do garnka z zupą i gotujemy kolejne 10 min. Zabielamy śmietaną uprzednio ją hartując lub podajemy z "kleksem" jogurtu naturalnego. Smacznego !! Porada Możemy zmiksować i podawać jako zupę krem. Kolor zupy możemy regulować poprzez dodanie papryki słodkiej w proszku. Cukier doskonale podbija smak potraw pomidorowych ,Włosi do nich dodają wiecej cukru niż soli. Worcestershire sosu nada zupie wytrawną nutę.
Przepisy Zupy
Zupy
botwinka z jajkiem w koszulce
Zupy
Zupa krem z pieczonej papryki
Zupy
Puszna zupka z młodej kapusty i kiełbaski polskiej.
Zupy
Zupa ogórkowa krem z chipsami boczkowymi
botwinka z jajkiem w koszulce
Mimo, że co roku robię botwinkę w słoikach, żeby cieszyć się jej smakiem jesi...
Odsłon: 123
Zupa krem z pieczonej papryki
Wiosna i lato to czas kiedy nasz organizm automatycznie przestawia się na lek...
Odsłon: 129