Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka polskiej kuchni oraz wspomnień z dzieciństwa.Chyba każdy z nas uwielbiał w mlodości tzw."pomidorówkę" w wielu domach podawaną często w poniedziałki jako odmianę po niedzielnym rosole. w natłoku kuchennych eksperymentów i zalewu wielkiej ilości przepisów często zapominamy o tym .że w prostocie siła. Dla mnie to taka prawdziwa, pyszna, domowa zupa. U nas w domu zupę pomidorową podajemy najczęściej z makaronem,czasem z ryżem a z rzadka z ziemniakami.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6317
Polecam.
Odsłon: 344
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 791
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 351
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6317
Polecam.
Odsłon: 344
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 791
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 351
Składniki
Sposób przyrządzenia Mięso płuczemy pod bieżącą chłodną wodą, wkładamy do i zalewamy zimną wodą (ok 2 litrów), solimy i gotujemy na średnim ogniu. W międzyczasie łyżką cedzakową zdejmyjemy z powierzchni wody"szumowiny". Zmniejszyć ogień do minimum i gotować na małym ogniu przez około 45min. Nad osobnym palnikiem opalamy cebulę, az do uzyskania czarnego koloru(doda nam wspaniałego smaku do zupy, 1 cebula na każdy litr wywaru) i odajemy ją wraz czosnkiem do gotującego sie mięsa.w tym momencie dodajemy przyprawy a nastepnie obraną i opłukaną włoszczyznę i gotować przez następne 30 minut. Na patelni podduszamy pomidory z puszki,dodajemy koncentrat pomidorowy ,cukier i opcjonalnie kilka kropej Worcestershire sosu.Nastepnie zawartość patelni dodajemy do garnka z zupą i gotujemy kolejne 10 min. Zabielamy śmietaną uprzednio ją hartując lub podajemy z "kleksem" jogurtu naturalnego. Smacznego !! Porada Możemy zmiksować i podawać jako zupę krem. Kolor zupy możemy regulować poprzez dodanie papryki słodkiej w proszku. Cukier doskonale podbija smak potraw pomidorowych ,Włosi do nich dodają wiecej cukru niż soli. Worcestershire sosu nada zupie wytrawną nutę.