Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łemkowskie smaki <3 kochamy, bardzo <3 Zupa idealna dla koneserów kwaśnicy :P
Dzisiaj proste i szybkie ciasteczka krucho maślane przygotowane zaledwie z ki...
Odsłon: 112
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 247
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 855
Gorąca i aromatyczna zapiekanka z brokułów z sosem jajeczno-serowym. Zapiekan...
Odsłon: 594
Skoro mam przygotowaną masę makową, łatwo mogę upiec szybkie roladki francusk...
Odsłon: 177
Dzisiaj proste i szybkie ciasteczka krucho maślane przygotowane zaledwie z ki...
Odsłon: 112
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 247
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 855
Gorąca i aromatyczna zapiekanka z brokułów z sosem jajeczno-serowym. Zapiekan...
Odsłon: 594
Skoro mam przygotowaną masę makową, łatwo mogę upiec szybkie roladki francusk...
Odsłon: 177
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Słoninę kroimy w drobną kostkę, smażymy na suchej patelni. Sok z kapusty zagotowujemy. Mąkę rozprowadzamy z wodą (około 500 ml), dodajemy do soku. Podgrzewamy i dodajemy liść, kminek oraz czosnek. Całość gotujemy ok. 20 min. Zupę podajemy ze skwarkami i ziemniakami.