Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik nie istnieje dla mnie bez dużej ilości warzyw. Bez nich jest mdły i niesmaczny - taki koszmar dzieciństwa wielu z nas:) Dziś przedstawiam krupnik warzywny, z mnóstwem zieleniny. Bez ziemniaków, ale można je dodać razem z kaszą, na 15 minut przez końcem gotowania.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420267
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1701
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119685
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420267
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1701
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119685
Składniki
Żeberka zalewamy 3 litrami wody. Zagotowujemy, usuwamy szumowiny, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy około 40 minut.
Seler naciowy, koper, natkę, por, cebulę, czosnek i por drobno siekamy. Marchew, seler i pietruszkę ścieramy na dużych oczkach tarki. Brokuły dzielimy na różyczki. Wszystko dodajemy do zupy. Gotujemy kolejne 30 minut, po tym czasie dodajemy kaszę, gotujemy kolejne 15 minut.
Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.