Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik nie istnieje dla mnie bez dużej ilości warzyw. Bez nich jest mdły i niesmaczny - taki koszmar dzieciństwa wielu z nas:) Dziś przedstawiam krupnik warzywny, z mnóstwem zieleniny. Bez ziemniaków, ale można je dodać razem z kaszą, na 15 minut przez końcem gotowania.
Przepis dnia
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 174
Przepis dnia
Świetny sposób na udka z kurczaka!! Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lu...
Odsłon: 15253
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 485
Przepis dnia
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 174
Przepis dnia
Świetny sposób na udka z kurczaka!! Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lu...
Odsłon: 15253
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 485
Składniki
Żeberka zalewamy 3 litrami wody. Zagotowujemy, usuwamy szumowiny, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy około 40 minut.
Seler naciowy, koper, natkę, por, cebulę, czosnek i por drobno siekamy. Marchew, seler i pietruszkę ścieramy na dużych oczkach tarki. Brokuły dzielimy na różyczki. Wszystko dodajemy do zupy. Gotujemy kolejne 30 minut, po tym czasie dodajemy kaszę, gotujemy kolejne 15 minut.
Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.