Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik nie istnieje dla mnie bez dużej ilości warzyw. Bez nich jest mdły i niesmaczny - taki koszmar dzieciństwa wielu z nas:) Dziś przedstawiam krupnik warzywny, z mnóstwem zieleniny. Bez ziemniaków, ale można je dodać razem z kaszą, na 15 minut przez końcem gotowania.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1119
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1127
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13140
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1119
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1127
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13140
Składniki
Żeberka zalewamy 3 litrami wody. Zagotowujemy, usuwamy szumowiny, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy około 40 minut.
Seler naciowy, koper, natkę, por, cebulę, czosnek i por drobno siekamy. Marchew, seler i pietruszkę ścieramy na dużych oczkach tarki. Brokuły dzielimy na różyczki. Wszystko dodajemy do zupy. Gotujemy kolejne 30 minut, po tym czasie dodajemy kaszę, gotujemy kolejne 15 minut.
Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.