Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna, kwaśna, pyszna!
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 289
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14965
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2943
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 289
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14965
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2943
Składniki
Do garnka wkładamy umytą i obraną włoszczyznę, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy, zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu warzywny bulion. Papryki kroimy w paski, cebulę w pióra i smażymy na maśle klarowanym wraz z pozostałymi przyprawami. Gdy warzywa zmiękną wyjmujemy je z zupy. Por i ewentualne liście selera odkładamy, a marchew, pietruszkę i seler rozgniatamy widelcem i dodajemy do zupy wraz z kiszoną kapustą, pokrojonymi w plastry pieczarkami i usmażoną z cebulą papryką. Doprawiamy solą i wodą z kiszenia papryki lub kapusty.