Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna, kwaśna, pyszna!
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5858
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 488
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5858
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 488
Składniki
Do garnka wkładamy umytą i obraną włoszczyznę, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy, zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu warzywny bulion. Papryki kroimy w paski, cebulę w pióra i smażymy na maśle klarowanym wraz z pozostałymi przyprawami. Gdy warzywa zmiękną wyjmujemy je z zupy. Por i ewentualne liście selera odkładamy, a marchew, pietruszkę i seler rozgniatamy widelcem i dodajemy do zupy wraz z kiszoną kapustą, pokrojonymi w plastry pieczarkami i usmażoną z cebulą papryką. Doprawiamy solą i wodą z kiszenia papryki lub kapusty.