Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna, kwaśna, pyszna!
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 158
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 181
Królowa grilla :)
Odsłon: 1328
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 158
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 181
Królowa grilla :)
Odsłon: 1328
Składniki
Do garnka wkładamy umytą i obraną włoszczyznę, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy, zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu warzywny bulion. Papryki kroimy w paski, cebulę w pióra i smażymy na maśle klarowanym wraz z pozostałymi przyprawami. Gdy warzywa zmiękną wyjmujemy je z zupy. Por i ewentualne liście selera odkładamy, a marchew, pietruszkę i seler rozgniatamy widelcem i dodajemy do zupy wraz z kiszoną kapustą, pokrojonymi w plastry pieczarkami i usmażoną z cebulą papryką. Doprawiamy solą i wodą z kiszenia papryki lub kapusty.