Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna, kwaśna, pyszna!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1813
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1813
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Do garnka wkładamy umytą i obraną włoszczyznę, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy, zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu warzywny bulion. Papryki kroimy w paski, cebulę w pióra i smażymy na maśle klarowanym wraz z pozostałymi przyprawami. Gdy warzywa zmiękną wyjmujemy je z zupy. Por i ewentualne liście selera odkładamy, a marchew, pietruszkę i seler rozgniatamy widelcem i dodajemy do zupy wraz z kiszoną kapustą, pokrojonymi w plastry pieczarkami i usmażoną z cebulą papryką. Doprawiamy solą i wodą z kiszenia papryki lub kapusty.