Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Węgierska zupa gulaszowa to ostra i rozgrzewająca zupka, pyszna i bardzo sycąca. Robiona na mięsku wołowym, dzięki temu, że najpierw mięso obsmażane, a potem gotowane razem ze wszystkimi składnikami mięso wołowe jest mięciutkie i rozpływa się w ustach.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22606
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14925
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4708
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44709
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 637
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 676
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22606
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14925
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4708
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44709
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 637
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 676
Składniki
Gotujemy rosół według uznania. Mięso wołowe myjemy i kroimy w średnią kostkę. Cebulę, marchewkę, pietruszkę i seler czyścimy i kroimy w drobną kostkę. Wszystko podsmażamy na smalcu, po chwili dodając mięso.
Smażymy i dusimy wszystkie te składniki na patelni przez ok. 10-15 minut (mięso musi być „szare”). Po tym czasie dodajemy 1 łyżkę kminku, paprykę ostrą i słodką i czosnek posiekany wcześniej. Wlewamy następnie ok. 1/4 słoiczka passaty pomidorowej (u mnie słoik ma 700g). Paprykę i pomidory kroimy w kostkę i dorzucamy na patelnię. Jeszcze przez parę minut wszystko razem mieszamy i dusimy. Z gotującego się rosołu wyciągamy wszystkie warzywa, oprócz marchewki i pietruszki. Wszystko to co mieliśmy na patelni przelewamy do gotującego się rosołu. Wrzucamy liść laurowy i ziele angielskie, doprawiamy solą, pieprzem, oregano i Maggą. Zupę gotujemy przez minimum 1 godzinę, aż mięso będzie mięciutkie. Następnie ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę i gotujemy je do miękkości. Gdy w zupie mięso będzie już miękkie dorzucamy ugotowane ziemniaki, mieszamy i jeszcze przez chwilę gotujemy.
Zupę podajemy z posiekaną natką pietruszki na gorąco, by nas rozgrzała.