Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanoc bez takiego żurku to nie Wielkanoc :)
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 788
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8141
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13016
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 362
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 125
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2226
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 788
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8141
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13016
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 362
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 125
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2226
Składniki
Włoszczyznę obieramy i kroimy w kawałki, dodajemy kości wędzone, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz ziarnisty i grzybki suszone. Zalewny zimną wodą, solimy i gotujemy wywar. Cebulę obieramy, przekrawamy na pół, opiekamy na gazie i wrzucamy do wywaru.
Kiedy wywar będzie już gotowy wybieramy łyżką cedzakową warzywa i cała resztę. Dolewamy zakwas i jeszcze raz zagotowujemy. Czosnek przeciskamy przez praskę a chrzan trzemy na drobnej tarce i dodajemy do wywaru razem z majerankiem. Gotujemy razem przez chwilę po czym odcedzamy na gęstym sitku.
Dodajemy sporą ilość świeżo posiekanego koperku, a po zdjęciu z ognia wlewamy śmietankę i mieszamy. Podajemy według uznania - można z ziemniakami, grzankami albo jak u mnie z jajkiem.