Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z buraka to fajna propozycja na świąteczny stół . Polecam wypróbowanie przepisu. Smacznego ;)
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15349
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 261
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 723
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15349
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 261
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 723
Składniki
Warzywa myjemy i obieramy. Wszystkie warzywa kroimy w kosteczkę. Do garnka wlewamy wodę około 2-3 litry, wrzucamy warzywa, liście laurowe, ziele angielskie, czosnek i gotujemy do miękkości na małym ogniu. Na koniec dodajemy przyprawy i zioła i jeszcze chwilę gotujemy. Wyjmujemy liście laurowe i ziela angielskie, miksujemy zupę na gładki krem. Bułkę lub chleb kroimy w drobną kosteczkę, posypujemy papryką i polewamy olejem. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię i podpiekamy na złoty kolor. Grzanki podajemy z kremem buraczkowym. Smacznego ;)