Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenna zupa jarzynowa z kurczakiem to połączenie znanych warzyw i aromatycznych przypraw. Doskonale sprawdzi się w ciepłe letnie dni. W dodatku jest lekka i pasuje do podania z pieczywem.
Wielkopiątkowe specjały.
Odsłon: 2225
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 26
Wielkopiątkowe specjały.
Odsłon: 2225
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 26
Składniki
Obierz marchewki i pietruszkę. Kalafior umyj, osusz, a następnie pokrój na małe różyczki. Wrzuć do garnka wszystkie warzywa i zalej wodą (około półtora litra). Dopraw solą. Włącz wysoką moc palnika i poczekaj aż się zagotuje. Potem zmniejsz grzanie do średniego i zostaw na 20-25 minut aż warzywa będą miękkie.
W tym czasie pokrój filety z kurczaka w kostkę. Posól i popieprz z każdej strony. Cebulę posiekaj drobno. Rozgrzej olej na patelni i wrzuć mięso wraz z cebulą. Dopraw przyprawą curry. Smaż około 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Przełóż do garnka i gotuj dalej. Wyciągnij marchewki i pietruszkę z zupy. Pokrój je drobno i dodaj ponownie.
Papryki pokrój w kostkę. Podsmaż na tej samej patelni, co wcześniej filety z kurczaka i cebulę. Przełóż do zupy.
Dopraw teraz zupę solą, pieprzem, papryką słodką, czosnkiem granulowanym i posiekanym świeżym koperkiem.