Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna zupa na niedziele, bardzo smaczna i pozywna.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 167
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 3686
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 167
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 3686
Składniki
Udka dokladnie myjemy i oczyszczamy. Wkladamy do garnka z zimna woda. Dodajemy warzywa, przyprawy i ziola. Z tym, ze cebule przekrawamy na pol i podsmazamy na plycie ceramicznej, az bedzie miala ciemna wastwe wierzchnia. Doprowadzamy do wrzenia, nastepnie gotujemy na malym ogniu pod lekko uchylona pokrywa tak, aby tylko pyrkalo- okolo 45 minut i gotowe. Juz na talerzu mozna dodatkowo doprawic czarnym pieprzem i Maggi.
W osolonej wodzie gotujemy makaron al dente, wylewamy na durszlak i mocno przplukujemy zimna woda, nastepnie odstawiamy do odsaczenia