Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336633
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3733
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422827
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2493
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336633
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3733
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422827
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2493
Składniki
Mięso mielone przyprawiamy solą i pieprzem i dodajemy do niego 1 jajko oraz odrobinę bułki tartej Mięso wyrabiamy i formujemy z niego małe pulpeciki.Włoszczyznę gotujemy w lekko osolonej wodzie przez ok 15-20 min. Po tym czasie wyjmujemy włoszczyznę i do czystego już wywaru wkładamy pulpecik i pokrojone w kostkę ziemniaki. Po wypłynięciu pulpecików na wierzch dodajemy zakwas z żurku. Przyprawiamy go solą, pieprzem i majerankiem,lubczykiem do smaku.
na talerz dokładamy pokrojone w ćwiartki jajko