Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 31
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1560
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 31
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1560
Składniki
Mięso mielone przyprawiamy solą i pieprzem i dodajemy do niego 1 jajko oraz odrobinę bułki tartej Mięso wyrabiamy i formujemy z niego małe pulpeciki.Włoszczyznę gotujemy w lekko osolonej wodzie przez ok 15-20 min. Po tym czasie wyjmujemy włoszczyznę i do czystego już wywaru wkładamy pulpecik i pokrojone w kostkę ziemniaki. Po wypłynięciu pulpecików na wierzch dodajemy zakwas z żurku. Przyprawiamy go solą, pieprzem i majerankiem,lubczykiem do smaku.
na talerz dokładamy pokrojone w ćwiartki jajko