Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6254
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1928
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6254
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1928
 
         
         
                Składniki
Mięso mielone przyprawiamy solą i pieprzem i dodajemy do niego 1 jajko oraz odrobinę bułki tartej Mięso wyrabiamy i formujemy z niego małe pulpeciki.Włoszczyznę gotujemy w lekko osolonej wodzie przez ok 15-20 min. Po tym czasie wyjmujemy włoszczyznę i do czystego już wywaru wkładamy pulpecik i pokrojone w kostkę ziemniaki. Po wypłynięciu pulpecików na wierzch dodajemy zakwas z żurku. Przyprawiamy go solą, pieprzem i majerankiem,lubczykiem do smaku.
na talerz dokładamy pokrojone w ćwiartki jajko