Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna i smaczna zupa rybna na Wigilię.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1443
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 51
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1367
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 260
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1443
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 51
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1367
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 260
Składniki
Przygotowanie: Głowy i fileta z karpia dokładnie oczyścić, włożyć do garnka i zalać dwoma litrami zimnej wody z dodatkiem soli do smaku, gotować na wolnym ogniu 30 minut, co jakiś czas zbierając szum. Warzywa obrać, opłukać, pokroić na kawałki. Z wywaru usunąć głowy, mięso z karpia odłożyć. Do wywaru dodać zeszkloną cebulę, warzywa, przyprawy i gotować ponownie przez 30 minut, pod koniec gotowania dodać goździki. Śmietankę rozprowadzić niewielką ilością zupy, wlać do garnka, wymieszać i dodać kawałki ryby. W razie potrzeby doprawić do smaku i nie zagotować. Zupę podawać z grzankami.