Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna i smaczna zupa rybna na Wigilię.
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 31
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 458
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 147
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 216
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 31
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 458
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 147
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 216
Składniki
Przygotowanie: Głowy i fileta z karpia dokładnie oczyścić, włożyć do garnka i zalać dwoma litrami zimnej wody z dodatkiem soli do smaku, gotować na wolnym ogniu 30 minut, co jakiś czas zbierając szum. Warzywa obrać, opłukać, pokroić na kawałki. Z wywaru usunąć głowy, mięso z karpia odłożyć. Do wywaru dodać zeszkloną cebulę, warzywa, przyprawy i gotować ponownie przez 30 minut, pod koniec gotowania dodać goździki. Śmietankę rozprowadzić niewielką ilością zupy, wlać do garnka, wymieszać i dodać kawałki ryby. W razie potrzeby doprawić do smaku i nie zagotować. Zupę podawać z grzankami.