Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna i smaczna zupa rybna na Wigilię.
Dziś pierwszy raz w życiu ugotowałam zupę rybną jeszcze w swoim życiu nigdy n...
Odsłon: 12108
Przepis dnia
Penne con salame piccante - ekspresowe danie dla zabieganych i głodnych, a pr...
Odsłon: 3168
Pyszne szybkie danie, smakuje wyśmienicie, szybko znika z talerza. Bardzo lub...
Odsłon: 187
Bo z papryką było tak...kawałek potrzebny, to trzeba kupić, bo świeże, smaczn...
Odsłon: 133
Przepis dnia
Penne con salame piccante - ekspresowe danie dla zabieganych i głodnych, a pr...
Odsłon: 3168
Pyszne szybkie danie, smakuje wyśmienicie, szybko znika z talerza. Bardzo lub...
Odsłon: 187
Bo z papryką było tak...kawałek potrzebny, to trzeba kupić, bo świeże, smaczn...
Odsłon: 133
Składniki
Przygotowanie: Głowy i fileta z karpia dokładnie oczyścić, włożyć do garnka i zalać dwoma litrami zimnej wody z dodatkiem soli do smaku, gotować na wolnym ogniu 30 minut, co jakiś czas zbierając szum. Warzywa obrać, opłukać, pokroić na kawałki. Z wywaru usunąć głowy, mięso z karpia odłożyć. Do wywaru dodać zeszkloną cebulę, warzywa, przyprawy i gotować ponownie przez 30 minut, pod koniec gotowania dodać goździki. Śmietankę rozprowadzić niewielką ilością zupy, wlać do garnka, wymieszać i dodać kawałki ryby. W razie potrzeby doprawić do smaku i nie zagotować. Zupę podawać z grzankami.
Przepisy Zupy
Zupy
Grochówka na żeberkach wędzonych z szybkowaru
Zupy
Zupa parówkowa
Zupy
Zupa krem z dyni i pomidorów
Zupy
Zupa kokosowa
Grochówka na żeberkach wędzonych z szybkowaru
Pyszna i szybka zupa grochowa
Odsłon: 45
Zupa parówkowa
Zupa parówkowa jest prosta i smaczna. Dodatkowo jest to danie dość budżetowe,...
Odsłon: 227