Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 25
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 32
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 347
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 25
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 32
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 347
Składniki
Miałam gotowy barszcz na bazie grzybowo winnej: https://smaker.pl/przepisy-zupy/przepis-postny-barszcz-szymanderskiej,168875,fafiatko.html I dodałam o niego śmietanę i ugotowane ziemniaki. Jeśli gotujemy barszcz od początku, to do garnka bazą bulionu trzeba dodać pokrojone warzywa bez ziemniaków i czosnku, i przyprawy bez majeranku. Po godzinie, gdy warzywa będą miękkie, barszcz trzeba przecedzić, dodać zakwas, dodać przeciśnięty ząbek czosnku i sporą ilość majeranku i zahartowaną śmietanę. Potrzymałam bez gotowania parę minut. W między czasie osobno ugotowałam pokrojone w dużą kostkę ziemniaki. Można jeść.
Smacznego :)