Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4190
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416544
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4190
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416544
Składniki
Miałam gotowy barszcz na bazie grzybowo winnej: https://smaker.pl/przepisy-zupy/przepis-postny-barszcz-szymanderskiej,168875,fafiatko.html I dodałam o niego śmietanę i ugotowane ziemniaki. Jeśli gotujemy barszcz od początku, to do garnka bazą bulionu trzeba dodać pokrojone warzywa bez ziemniaków i czosnku, i przyprawy bez majeranku. Po godzinie, gdy warzywa będą miękkie, barszcz trzeba przecedzić, dodać zakwas, dodać przeciśnięty ząbek czosnku i sporą ilość majeranku i zahartowaną śmietanę. Potrzymałam bez gotowania parę minut. W między czasie osobno ugotowałam pokrojone w dużą kostkę ziemniaki. Można jeść.
Smacznego :)