Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wersja vege - prosta zupa z czymś do pogryzienia, bo "bez pomidorowej to nie ma obiadu" - jak mówią dzieciaki
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 336
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11132
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3766
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1295
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 336
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11132
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3766
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1295
Składniki
Garnek do połowy napełniam wodą i wstawiam na gaz.
Warzywa myję, obieram, kroję w kostkę. Lubimy nierównomierną, bo fantazyjnie wygląda, więc kroję szybko i niedbale.
Gdy woda się zagotuje, wrzucam warzywa. Gotuję ok. 20 minut. W ten sposób warzywa zachowują swój smak i co tam mają wartościowego w owych pokrojonych kostkach. Pod koniec gotowania wlewam przecier, z DomowejPiwniczki, własnej roboty, ale może być dowolny byle w składzie miał tylko pomidory (ewentualnie pomidory i sól, nic poza tym). Do zupy podaję oliwę z oliwek. Dodana do już ugotowanego dania, ułatwia wchłanianie witamin z warzyw i zachowuje swoją strukturę (obróbka termiczna jakoś zmianie wiązania chemiczne oliwy ze zdrowych na niezdrowe). Sól i pieprz podaję dla pozostałych domowników lub gości, jako, że sama soli nie używam...