Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wersja vege - prosta zupa z czymś do pogryzienia, bo "bez pomidorowej to nie ma obiadu" - jak mówią dzieciaki
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1053
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 228
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1169
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 221
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1053
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 228
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1169
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 221
Składniki
Garnek do połowy napełniam wodą i wstawiam na gaz.
Warzywa myję, obieram, kroję w kostkę. Lubimy nierównomierną, bo fantazyjnie wygląda, więc kroję szybko i niedbale.
Gdy woda się zagotuje, wrzucam warzywa. Gotuję ok. 20 minut. W ten sposób warzywa zachowują swój smak i co tam mają wartościowego w owych pokrojonych kostkach. Pod koniec gotowania wlewam przecier, z DomowejPiwniczki, własnej roboty, ale może być dowolny byle w składzie miał tylko pomidory (ewentualnie pomidory i sól, nic poza tym). Do zupy podaję oliwę z oliwek. Dodana do już ugotowanego dania, ułatwia wchłanianie witamin z warzyw i zachowuje swoją strukturę (obróbka termiczna jakoś zmianie wiązania chemiczne oliwy ze zdrowych na niezdrowe). Sól i pieprz podaję dla pozostałych domowników lub gości, jako, że sama soli nie używam...