Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna, prosta, z kilku składników, ekspresowa do przygotowania zupa ziemniaczana
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 600
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 771
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 600
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 771
Składniki
Warzywa należy obierać i pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju, zalać bulionem, gotować około 20–25 minut, aż warzywa zmiękną. Następnie zupę należy zblendować (wcześniej wyjąc liście laurowe i ziele angielskie), dodaj śmietankę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Boczek pokroić w cienkie paseczki, podsmaż na suchej patelni, aż stanie się rumiany i chrupiący. Zupę podałam z boczkiem i grzankami.
Smacznego :-)