Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna, prosta, z kilku składników, ekspresowa do przygotowania zupa ziemniaczana
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1583
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38574
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1317
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1583
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38574
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1317
Składniki
Warzywa należy obierać i pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju, zalać bulionem, gotować około 20–25 minut, aż warzywa zmiękną. Następnie zupę należy zblendować (wcześniej wyjąc liście laurowe i ziele angielskie), dodaj śmietankę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Boczek pokroić w cienkie paseczki, podsmaż na suchej patelni, aż stanie się rumiany i chrupiący. Zupę podałam z boczkiem i grzankami.
Smacznego :-)