Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna, prosta, z kilku składników, ekspresowa do przygotowania zupa ziemniaczana
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 146
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 146
Składniki
Warzywa należy obierać i pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju, zalać bulionem, gotować około 20–25 minut, aż warzywa zmiękną. Następnie zupę należy zblendować (wcześniej wyjąc liście laurowe i ziele angielskie), dodaj śmietankę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Boczek pokroić w cienkie paseczki, podsmaż na suchej patelni, aż stanie się rumiany i chrupiący. Zupę podałam z boczkiem i grzankami.
Smacznego :-)