Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ile gospodarstw domowych tyle przepisów na pomidorówkę. Zimą nie wykorzystujemy do zupy świeżych pomidorów, szklarniowych. Korzystamy z tego co zostało zapakowane do słoików w lecie. Takie polne pomidory, wygrzane na słońcu, pachnące, są najlepsze na zupę.
Kokosowy sernik dla cukrzyka zawiera składniki o niskim indeksie glikemicznym...
Odsłon: 899
Bigos ugotowany z białej kapusty na wieprzowym mostku i konserwie mielonce do...
Odsłon: 94
Przepis z serii zero waste. Prawdziwe amaretto robi się z migdałów a czasem z...
Odsłon: 74
Klasyka w najlepszym wydaniu - fasolka po bretońsku to pyszne i konkretne dan...
Odsłon: 33
Domowa wersja chleba tostowego. Pycha. Nie potrzeba nic oprócz masła, a niebo...
Odsłon: 24
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 163
Kokosowy sernik dla cukrzyka zawiera składniki o niskim indeksie glikemicznym...
Odsłon: 899
Bigos ugotowany z białej kapusty na wieprzowym mostku i konserwie mielonce do...
Odsłon: 94
Przepis z serii zero waste. Prawdziwe amaretto robi się z migdałów a czasem z...
Odsłon: 74
Klasyka w najlepszym wydaniu - fasolka po bretońsku to pyszne i konkretne dan...
Odsłon: 33
Domowa wersja chleba tostowego. Pycha. Nie potrzeba nic oprócz masła, a niebo...
Odsłon: 24
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 163
Składniki
Mięso umyte włożyć do garnka i zalać ok. 2,5 litra wody. Zacząć gotować. Zdjąć szumowiny. Dodać obrane, umyte warzywa - marchewki, pietruszkę, selera. Cebulę opalić nad ogniem, albo podpiec na suchej patelni i dodać do rosołu. Dodać łyżeczkę pieprzu czarnego w ziarnach i łyżeczkę soli. Gotować na małym ogniu ok 1,5 godziny. Wywar przecedzić. Dodać pomidory ze słoika i koncentrat pomidorowy. Zagotować kilka minut. Dodać bazylię, cukier do smaku i sól do smaku. Dodać zahartowaną śmietanę. Jajko wybić do miseczki i rozbełtać. Dodawać stopniowo mąkę pszenna i zagniatać ciasto. Powinno być dość twarde. Zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Lekko obsuszyć kluseczki i ugotować w osolonej wodzie. Pomidorówkę podawać z kluseczkami i kawałkiem mięsa. Smacznego.