Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa a la leczo

Zupa a la leczo

Autor:

Przepisów i artykułów: 575 Ocena: 8083

Dodano:

Odsłon: 693

Nie ma to jak zupa na swoich sezonowych warzywach. Nawet nie obieram ich ze skórki, zdrowe, nie pryskane pestycydami.

Składniki

  • 1 mała cukinia
  • 2 ogórki
  • 1 pomidor
  • 1 papryka czerwona
  • 1 cebula
  • 1 marchew
  • 1/4 małej dyni
  • kilka krążków kiełbaski
  • bazylia suszona
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki wędzonej
  • sól, pieprz kolorowy, kilka łyżek oliwy
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa a la leczo

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię, podlać oliwą i podsmażyć z kiełbasą.
    Warzywa dokładnie umyć. Pomidora sparzyć i zdjąć z niego skórkę. Pozostałe warzywa wraz ze skórką pokroić na mniejsze części. Z papryki usunąć gniazda nasienne. Do garnka wlać wodę i gotować, wszystko dodać, również przyprawy, gotować aż do miękkości. Na koniec wrzucić podsmażoną cebulkę z kiełbaską. Do tej zupy nie musimy lać dużo wody, warzywa same od siebie puszczą naturalny sok.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 11 sierpnia Pyszne jedzonko ,Gosia zaraz jadę do Ciebie na zupke hihi:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń