Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak zupa na swoich sezonowych warzywach. Nawet nie obieram ich ze skórki, zdrowe, nie pryskane pestycydami.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 646
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2810
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 925
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1679
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14554
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 646
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2810
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 925
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1679
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14554
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię, podlać oliwą i podsmażyć z kiełbasą. Warzywa dokładnie umyć. Pomidora sparzyć i zdjąć z niego skórkę. Pozostałe warzywa wraz ze skórką pokroić na mniejsze części. Z papryki usunąć gniazda nasienne. Do garnka wlać wodę i gotować, wszystko dodać, również przyprawy, gotować aż do miękkości. Na koniec wrzucić podsmażoną cebulkę z kiełbaską. Do tej zupy nie musimy lać dużo wody, warzywa same od siebie puszczą naturalny sok.