Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5263
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11680
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1289
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5263
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11680
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1289
Składniki
Na niewielką ilość gorącego oleju rzepakowego wrzuciłam 80 dag łopatki wieprzowej pokrojonej w kosteczkę. Kiedy mięso się ścięło, dodałam 2 posiekane cebule, czerwoną paprykę pokrojoną w kosteczkę, łyżkę słodkiej mielonej papryki, 2 marchewki, chilli, tymianek i sól do smaku. Dusiłam do miękkości mięsa co jakiś czas podlewając wodą.
Do osobnego garnka wlałam 3 litry wody, dodałam 2 pietruszki, pół dużego selera, 4 ziela angielskie i 2 liście laurowe. Gotowałam godzinę.
Na niewielkiej ilości oleju zrumieniłam kilogram pieczarek pokrojonych w ćwiartki.
Na koniec wszystko połączyłam w garnku z wywarem z pietruszki i selera, dodałam krojone pomidory z puszki, puszkę czerwonej fasoli i garść natki pietruszki.