Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4021
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 949
Polecam.
Odsłon: 354
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4021
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 949
Polecam.
Odsłon: 354
Składniki
Na niewielką ilość gorącego oleju rzepakowego wrzuciłam 80 dag łopatki wieprzowej pokrojonej w kosteczkę. Kiedy mięso się ścięło, dodałam 2 posiekane cebule, czerwoną paprykę pokrojoną w kosteczkę, łyżkę słodkiej mielonej papryki, 2 marchewki, chilli, tymianek i sól do smaku. Dusiłam do miękkości mięsa co jakiś czas podlewając wodą.
Do osobnego garnka wlałam 3 litry wody, dodałam 2 pietruszki, pół dużego selera, 4 ziela angielskie i 2 liście laurowe. Gotowałam godzinę.
Na niewielkiej ilości oleju zrumieniłam kilogram pieczarek pokrojonych w ćwiartki.
Na koniec wszystko połączyłam w garnku z wywarem z pietruszki i selera, dodałam krojone pomidory z puszki, puszkę czerwonej fasoli i garść natki pietruszki.