Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z moich ulubionych zup- buraczkowa z warzywami, śmietaną i koperkiem. Prosto, smacznie,sezonowo.
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5799
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1131
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1193
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5799
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1131
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1193
Składniki
Pora pokroić w palsterki. Marchewkę i selera zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Buraki obrać i pokroić w drobną kostkę. JAk macie liście to trzeba łodyżki pokroić w kawałki i odłożyć a liście posiekać Ziemniaki obrać i pokroić w trochę większą od buraków kostkę.
W garnku rozgrzać masło i oliwę, dodać pora, marchewkę i seler, smażyć ok 7 minut, mieszając co jakiś czas. Dodać ziele i liść laurowy i buraki. Zalać wodą - ok 2-3 litry żeby wystawała ponad warzywa. Dodać kostkę rosołową. Gotować 40 minut. Do zupy dodać łodyżki buraków i ziemniaki, gotować kolejne 10 minut, dodać liście i gotować jeszcze 10 minut. W razie czego dodać wody jak będzie za gęsta.
Z zupy odlać kilka łyżek płynu, Dodać śmietanę i wymiesać, przelać do zupy. Dodać posiekany ząbek czosnku i posiekany koperek. Doprawić dobrze solą i pieprzem, i dodać sok z cytryny