Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa buraczkowa z brokułami

Zupa buraczkowa z brokułami

Autor:

Przepisów i artykułów: 163 Ocena: 1039

Dodano:

Odsłon: 121

Przepyszna zupa buraczkowa z brokułami z dodatkiem ulubionej mieszanki Trendy Lunch. Polecam przepis.

Składniki

  • 2-3 litry wody,
  • 4 skrzydełka z kurczaka,
  • 4 duże buraczki,
  • 4 ziemniaki
  • 1 mały korzeń pietruszki,
  • 1/4 selera,
  • 1 marchewka,
  • 1 cebula,
  • 1 mały brokuł,
  • 100 g mieszanki (u mnie Orkisz Vermicelli Pomidory możemy zastapić ulubioną kaszą),
  • 2 ząbki czosnku,
  • garść natki pietruszki,
  • 4 łyżki soku z cytryny,
  • sól i pieprz do smaku,
  • szczypta kurkumy,
  • 1 łyżka ziół prowansalskich,
  • szczypta imbiru.
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa buraczkowa z brokułami

Przygotowanie

  1. Do garnka w którym będziemy gotować zupę wlewamy 3łyżki oleju, rozgrzewamy.

    Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Wrzucamy do garnka i smażymy na małym ogniu około 5 minut. Wlewamy olej, wrzucamy skrzydełka liście lurowe i ziele angielskie, gotujemy 15 minut.

    Warzywa obieramy. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki. Marchewkę, pietruszkę,ziemniaki i seler kroimy w małą kostkę, wrzucamy do garnka. Buraki trzemy na tarce o dużych oczkach. Wrzucamy do garnka.

    Gotujemy na małym ogniu 25 minut pod przykryciem.

    Następnie wsypujemy mieszankę lub ulubioną kaszę, wrzucamy różyczki brokuła i przyprawiamy.

    Gotujemy 15 minut.

    Na koniec zabielamy śmietaną.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń