Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 329 Ocena: 2522
Dodano: 25.03.2020
Odsłon: 344
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Do garnka w którym będziemy gotować zupę wlewamy 3łyżki oleju, rozgrzewamy.
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Wrzucamy do garnka i smażymy na małym ogniu około 5 minut. Wlewamy olej, wrzucamy skrzydełka liście lurowe i ziele angielskie, gotujemy 15 minut.
Warzywa obieramy. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki. Marchewkę, pietruszkę,ziemniaki i seler kroimy w małą kostkę, wrzucamy do garnka. Buraki trzemy na tarce o dużych oczkach. Wrzucamy do garnka.
Gotujemy na małym ogniu 25 minut pod przykryciem.
Następnie wsypujemy mieszankę lub ulubioną kaszę, wrzucamy różyczki brokuła i przyprawiamy.
Gotujemy 15 minut.
Na koniec zabielamy śmietaną.
Smacznego ;)
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Maudie 25 marca 2020Zgłoś do usunięcia
Fajna zupka:)1 Kto głosował? | Odpowiedz