Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna zupa buraczkowa z brokułami z dodatkiem ulubionej mieszanki Trendy Lunch. Polecam przepis.
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4268
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 6956
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4268
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 6956
Składniki
Do garnka w którym będziemy gotować zupę wlewamy 3łyżki oleju, rozgrzewamy. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Wrzucamy do garnka i smażymy na małym ogniu około 5 minut. Wlewamy olej, wrzucamy skrzydełka liście lurowe i ziele angielskie, gotujemy 15 minut. Warzywa obieramy. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki. Marchewkę, pietruszkę,ziemniaki i seler kroimy w małą kostkę, wrzucamy do garnka. Buraki trzemy na tarce o dużych oczkach. Wrzucamy do garnka. Gotujemy na małym ogniu 25 minut pod przykryciem. Następnie wsypujemy mieszankę lub ulubioną kaszę, wrzucamy różyczki brokuła i przyprawiamy. Gotujemy 15 minut. Na koniec zabielamy śmietaną. Smacznego ;)