Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa buraczkowa z fasolą

Zupa buraczkowa z fasolą

Autor:

Przepisów i artykułów: 363 Ocena: 4917

Dodano:

Odsłon: 270

jestem wielbicielką zup, ciągle testuję lub wymyślam nowe przepisy, najczęściej trudno je nazwać gdyż są mieszanką kilku przepisów

Składniki

  • biała duża fasola 1 szkl
  • buraczki 2 szt
  • marchew 1 szt
  • pietruszka 1 szt
  • seler kawałek
  • por kawałek
  • cebula
  • grzyby suszone kilka
  • śmietana 12%
  • masło
  • sól, pieprz, sos sojowy
  • liść laurowy, ziele angielskie
  • natka pietruszki
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa buraczkowa z fasolą

Przygotowanie

  1. 1. fasolę wypłukać, nalać na noc zimną wodą, rano gotować w tej samej wodzie,
    2. grzyby wypłukać, też zamoczyć na godzinę w zimnej wodzie, dodać do fasoli, dorzucić też listek i kilka ziarem ziela angielskiego, gdy fasola zmieknie, posolić
    3. warzywa pokroić w plastry, poddusić chwilę na rozgrzanym masle, gdy fasola będzię prawie miękka, dodać warzywa, mozna dla koloru dodać odrobinę kwasku cytrynowego, doprawić solą, sosem sojowym i pieprzem, zaprawić smietaną, dodać natke,




    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń