Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu, sycąca i bardzo aromatyczna.
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4571
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2669
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4730
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102226
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4571
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2669
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4730
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102226
Składniki
Cebulę kroimy w piórka i dusimy na oliwie z dodatkiem masła, dodajemy do niej również czosnek i cukier. Cebula powinna się lekko skarmelizować , ale nie usmażyć. Następnie wlewamy do niej bulion i gotujemy na małym ogniu ok. 40 minut. Na koniec dodajemy gałkę muszkatołową oraz świeżo posiekany tymianek i pietruszkę. Rozlewamy zupę do kokilek i posypujemy startym żółtym serem. Chwilę zapiekamy w piekarniku, aż ser się rozpuści. Zupę podajemy z grzankami z bagietki (mogą to być zwykłe grzanki lub z serem żółtym).