Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu, sycąca i bardzo aromatyczna.
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 989
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 304
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 429
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 283
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 989
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 304
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 429
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 283
Składniki
Cebulę kroimy w piórka i dusimy na oliwie z dodatkiem masła, dodajemy do niej również czosnek i cukier. Cebula powinna się lekko skarmelizować , ale nie usmażyć. Następnie wlewamy do niej bulion i gotujemy na małym ogniu ok. 40 minut. Na koniec dodajemy gałkę muszkatołową oraz świeżo posiekany tymianek i pietruszkę. Rozlewamy zupę do kokilek i posypujemy startym żółtym serem. Chwilę zapiekamy w piekarniku, aż ser się rozpuści. Zupę podajemy z grzankami z bagietki (mogą to być zwykłe grzanki lub z serem żółtym).