Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa cebulowa to dobry sposób na wszelkiego rodzaju infekcje. Jest smaczna, zdrowa i sycąca. Trzeba poświęcić jej trochę czasu, bo jej sekret tkwi w odpowiednio skarmelizowanej cebuli, która dodaje całemu wywarowi ładnego koloru i wyśmienitego smaku.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5192
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 777
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11576
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5006
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1252
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5192
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 777
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11576
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5006
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1252
Składniki
Cebulę kroimy w pióra i podsmażamy na maśle. Mieszamy od czasu do czasu, żeby się nie przypaliło. Pod koniec smażenia dodajemy posiekany czosnek i po chwili dodajemy mąkę, która zagęści całość. Stopniowo dolewamy bulion, dokładnie mieszając, dodajemy pokrojone w kostkę marchewkę, pietruszkę i ziemniaki. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem. Następnie dodajemy soczewicę, zupę gotujemy aż soczewica zmięknie. Zupę cebulową podajemy z posypaną posiekanym szczypiorkiem.