Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa cebulowa to dobry sposób na wszelkiego rodzaju infekcje. Jest smaczna, zdrowa i sycąca. Trzeba poświęcić jej trochę czasu, bo jej sekret tkwi w odpowiednio skarmelizowanej cebuli, która dodaje całemu wywarowi ładnego koloru i wyśmienitego smaku.
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 52
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 954
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 52
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 954
Składniki
Cebulę kroimy w pióra i podsmażamy na maśle. Mieszamy od czasu do czasu, żeby się nie przypaliło. Pod koniec smażenia dodajemy posiekany czosnek i po chwili dodajemy mąkę, która zagęści całość. Stopniowo dolewamy bulion, dokładnie mieszając, dodajemy pokrojone w kostkę marchewkę, pietruszkę i ziemniaki. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem. Następnie dodajemy soczewicę, zupę gotujemy aż soczewica zmięknie. Zupę cebulową podajemy z posypaną posiekanym szczypiorkiem.