Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa chińska z czosnkiem i czerwoną fasolą

Zupa chińska z czosnkiem i czerwoną fasolą

Autor:

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 187

Dodano:

Odsłon: 266

Bardzo szybki rosół à la chiński na czerwono

Składniki

  • 1l wody
  • 4-5 łyżek ugotowanej czewonej fasoli
  • 1 łyżka świeżej natki pietruszki
  • 2 czerwone pomidorki koktajlowe
  • 1/4 czerwonej papryki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka ketchupu
  • 1/2 kostki rosołowej drobiowej
  • pieprz czarny, chilli, słodka papryka, suszony imbir, kurkuma, bazylia, sól
  • 2 łyżeczki octu jabłkowego
  • 1/2 łyżeczki cukru
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zupa chińska z czosnkiem i czerwoną fasolą

Przygotowanie

  1. 1. Do gotującej się wody wrzucić paprykę pokrojoną w małe paseczki, pomidorki pokrojone w cienkie plasterki, przeciśnięty przez praskę czosnek, natkę oraz wszystkie przyprawy wraz z octem. Gotować około 10 min.

    2. Następnie dodać czerwoną fasolę i gotować kolejne 5 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń