Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa Chińska z kurczakiem

Zupa Chińska z kurczakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 742 Ocena: 7392

Dodano:

Odsłon: 5886

Zupa Chińska będzie dziś Będzie też kurczak lubiany. Ale w zupie… gotowany.

Składniki

  • Przyprawa do kurczaka
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2 łyżki sosu chili
  • Olej do smażenia
  • Mieszanka chińska mrożona
  • ½ kg fileta z kurczaka
  • 100 g. grzybów mun
  • ½ łyżeczki chili
  • sól
  • 2 łyżeczki przyprawy do dań chińskich
  • 2 kostki rosołowe
  • ½ opakowania makaronu chińskiego
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Zupa Chińska z kurczakiem

Przygotowanie

  1. Mun grzyby moczymy w wodzie około godziny.
    2. Mięso z kurczaka kroimy w kostkę obsmażamy na rozgrzanym oleju z dodatkiem przypraw: sól, przyprawa do kurczaka, sos sojowy, sos chili,

  2. 3. Do garnka wlewamy 2 litry wody, dodajemy kostki rosołowe, mieszankę chińską, oczywiście cały czas gotujemy.

  3. Mun grzybki odlewamy z wody i drobno kroimy.

  4. Chiński makaron kruszymy na mniejsze kawałki.
    6. Grzybki i makaron dodajemy do rosołu, 10 minut gotujemy.

  5. 7. Mięso przekładamy do garnka i doprawiamy chili oraz przyprawą do dań chińskich.
    8. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń