Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna, a zarazem z charakterem, który nadaje chrzan :)
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1849
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14558
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19621
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1849
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14558
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19621
Składniki
Kości dokładnie umyć, warzywa obrać i opłukać. Zalewamy 2 l zimnej wody, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. Gotujemy na wolnym ogniu około godzinę.
Z ugotowanego wywaru wyciągnąć kości i warzywa z przyprawami.
Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni.
Do wywaru dodajemy starty chrzan, podsmażony boczek, roztarty z solą czosnek.
Śmietanę dokładnie rozmieszać z mąką i zabielić zupę. Zagotować chwilę, aby mąka straciła smak surowizny.
Doprawić solą i pieprzem. Podawać z jajkami na twardo, ziemniakami ugotowanymi osobno i ewentualnie można dodać parzonej białej kiełbasy lub kawałek wiejskiej.