Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna, a zarazem z charakterem, który nadaje chrzan :)
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5818
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9639
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5818
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9639
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Składniki
Kości dokładnie umyć, warzywa obrać i opłukać. Zalewamy 2 l zimnej wody, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. Gotujemy na wolnym ogniu około godzinę.
Z ugotowanego wywaru wyciągnąć kości i warzywa z przyprawami.
Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni.
Do wywaru dodajemy starty chrzan, podsmażony boczek, roztarty z solą czosnek.
Śmietanę dokładnie rozmieszać z mąką i zabielić zupę. Zagotować chwilę, aby mąka straciła smak surowizny.
Doprawić solą i pieprzem. Podawać z jajkami na twardo, ziemniakami ugotowanymi osobno i ewentualnie można dodać parzonej białej kiełbasy lub kawałek wiejskiej.