Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna, a zarazem z charakterem, który nadaje chrzan :)
Są tu jacyś fani cebuli? :) Jeżeli tak to te placki są dla Ciebie! ;) Bardzo...
Odsłon: 264
Bitki ze schabu z ziemniakami i surówką to nasz ulubiony obiad z dzieciństwa...
Odsłon: 718
...czyli ukraińskie, rosyjskie i białoruskie racuchy z tym, że bez nadzienia...
Odsłon: 304
Są tu jacyś fani cebuli? :) Jeżeli tak to te placki są dla Ciebie! ;) Bardzo...
Odsłon: 264
Bitki ze schabu z ziemniakami i surówką to nasz ulubiony obiad z dzieciństwa...
Odsłon: 718
...czyli ukraińskie, rosyjskie i białoruskie racuchy z tym, że bez nadzienia...
Odsłon: 304
Składniki
Kości dokładnie umyć, warzywa obrać i opłukać. Zalewamy 2 l zimnej wody, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. Gotujemy na wolnym ogniu około godzinę.
Z ugotowanego wywaru wyciągnąć kości i warzywa z przyprawami.
Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni.
Do wywaru dodajemy starty chrzan, podsmażony boczek, roztarty z solą czosnek.
Śmietanę dokładnie rozmieszać z mąką i zabielić zupę. Zagotować chwilę, aby mąka straciła smak surowizny.
Doprawić solą i pieprzem. Podawać z jajkami na twardo, ziemniakami ugotowanymi osobno i ewentualnie można dodać parzonej białej kiełbasy lub kawałek wiejskiej.