Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna zupa na zimowe chłody. Do zupy można dodać nieco białego wytrawnego wina - zyska bardziej delikatny smak ok 252 kcal na 1 porcję
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 258
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1078
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 258
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1078
Składniki
Obraną cebulę drobno posiekaj, seler naciowy drobno pokrój. Wrzuć na rozgrzane masło i podsmaż aż cebula się zeszkli. Do warzyw dodaj skrobię, curry w proszku i pastę curry. Wlej zimny bulion i dobrze wymieszaj. gotuj na małym ogniu aż seler będzie miękki. rybę umyj i podziel na kawałki, włóż do bulionu i gotuj 10 minut od zagotowania. Odstaw z ognia, dopraw solą, pieprzem (najlepiej białym )i sokiem z cytryny.
W miseczkach lub na talerzach połóż kilka plasterków świeżego, dojrzałego banana, zalej je zupą. Wierzch posyp posiekanym szczypiorkiem.