Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie się sprawdza w pochmurne, zimne dni ;-D
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 216
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 964
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666477
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 216
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 964
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666477
Składniki
Na 1 łyżce smalcu podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, gdy się zeszkli, dodajemy pokrojoną równie drobno paprykę (wcześniej oczyszczoną z pestek) i pokrojone w kostkę pomidory.
Gdy składniki się zasmażą dodajemy pokrojona w kostkę kiełbasę, podlewamy szklanką wody i dusimy pod przykryciem ok. 10 minut.
Do 3-4 szklanek wody dodajemy pokrojony w średniej wielkości kostkę boczek, pozostały smalec, liście laurowe, ziarna ziela angielskiego i wszystko razem zagotowujemy.
Do gotującego się boczku dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki.
Gdy będą miękkie, łączymy z uprażonymi warzywami z kiełbasą, dodajemy keczup i doprawiamy do smaku przyprawami.
Wszystko razem zagotowujemy, po zdjęciu z ognia łączymy ze śmietaną i podajemy. Smacznego !!!