Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo lekka, ale sycąca zupa! Przepis pochodzi z 451. odcinka programu Ewa Gotuje.
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 54
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2264
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 260
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1608
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 54
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2264
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 260
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1608
Składniki
W garnku rozgrzać masło. Wrzucić i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać marchewkę startą na tarce jarzynowej i smażyć jeszcze przez chwilę. Zalać rosołem. Łodyżki koperku przewiązać dratwą i umieścić w zupie. Wsypać ryż. Przykryć i gotować przez ½ godziny.
W tym czasie zrobić klopsy. Na patelni roztopić masło i podsmażyć na nim posiekaną szalotkę. Przełożyć do miski z mięsem. Dodać namoczoną i odciśniętą bułkę. Wybić jajko. Dorzucić posiekaną miętę. Przyprawić solą i pieprzem. Wyrobić. Ulepić klopsy.
Umieścić na blasze wyścielonej papierem i upiec w piekarniku – 40 minut, 180 st. Celsjusza.
Z zupy wyjąć łodyżki. Zabielić śmietanką. Zakwasić sokiem z cytryny. Na samym końcu wrzucić posiekany koperek.
Podawać z upieczonym klopsem. Udekorować gałązką koperku.