Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa czosnkowa z dodatkiem sera oraz chrupiącymi grzankami kusi swym smakiem nawet w najchłodniejsze dni. Przepis pochodzi z książeczki " Co jeść przy nadciśnieniu".
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8324
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1211
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10061
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4599
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 641
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8324
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1211
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10061
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4599
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 641
Składniki
Cebulę obrać, drobno posiekać. Ziemniak obrać i pokroić w niewielką kostkę. Bulion doprowadzić do wrzenia i dodać do niego ziemniaka, całość gotować około 15minut. W tym czasie pokrojony drobno boczek stopić na wolnym ogniu, następnie dodać cebulkę, chwilę smażyć. Całość dodać do bulionu. Doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, majerankiem, solą i pieprzem. Gotować na wolnym ogniu około 10minut. W tym czasie pokrojony w kostkę chleb zrumienić na chrupka na suchej patelni. Na dno miseczka nałożyć porcję tartego żółtego sera i wlać wrzącą zupę – ser rozpłynie się pod wpływem gorącej zupy. Przed podaniem do zupy dodać chrupiące grzanki.