Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa czosnkowa z dodatkiem sera oraz chrupiącymi grzankami kusi swym smakiem nawet w najchłodniejsze dni. Przepis pochodzi z książeczki " Co jeść przy nadciśnieniu".
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5630
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 939
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 29107
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 76
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5630
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 939
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 29107
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 76
Składniki
Cebulę obrać, drobno posiekać. Ziemniak obrać i pokroić w niewielką kostkę. Bulion doprowadzić do wrzenia i dodać do niego ziemniaka, całość gotować około 15minut. W tym czasie pokrojony drobno boczek stopić na wolnym ogniu, następnie dodać cebulkę, chwilę smażyć. Całość dodać do bulionu. Doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, majerankiem, solą i pieprzem. Gotować na wolnym ogniu około 10minut. W tym czasie pokrojony w kostkę chleb zrumienić na chrupka na suchej patelni. Na dno miseczka nałożyć porcję tartego żółtego sera i wlać wrzącą zupę – ser rozpłynie się pod wpływem gorącej zupy. Przed podaniem do zupy dodać chrupiące grzanki.