Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Postanowiłam przyrządzić jedną z ulubionych naszych zup. Ostatnio kremy często goszczą na naszym stole. Mimo, że obranie i wydrążenie dyni jest nieco pracochłonne i wymaga trochę zręczności to pozostała część dodatków przygotowuje się błyskawicznie.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2062
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421344
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2045
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2062
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421344
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2045
Składniki
Do garnka wlać ok 1l wody, dodać obraną marchewkę, pietruszkę, liść laurowy, lubczyk, ziele angielskie, pestki, cebulę, czosnek, ziemniaki oraz obraną i wydrążoną dynię. Gotować ok 30 minut do momentu zmięknięcia wszystkich warzyw. Na sam koniec gotowania dodajemy pietruszkę oraz koperek, a także wszystkie przyprawy (pieprz, sól, cukier, paprykę, curry i kurkumę). Całość zblendować na gładki krem. Dodać łyżkę masła oraz śmietankę. Ponownie zagotować. W razie potrzeby dodatkowo przyprawić do smaku. Zupę podawać posypaną pestkami dyni.