Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 997
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11965
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5113
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 997
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11965
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5113
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Składniki
Wykonanie: Miąższ z dyni pokroić i podsmażyć na maśle z pokrojoną cebulą. Dodać obrane pokrojone ziemniaki, zalać odpowiednią ilością wody, dodać przyprawy i ugotować do miękkości. Następnie zupę połączyć z przecierem pomidorowym, groszkiem i gotować jeszcze przez 5 minut. Rozlać na talerze, posypać szczypiorkiem i ewentualnie zaciągnąć śmietaną.